Assassin's Creed Liberation İnceleme


Assassin's Creed Liberation İnceleme

Geçtiğimiz sene PlayStation Vita için piyasaya sürülen Assassin's Creed Liberation, HD olarak PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunuldu. İşte Aveline'ın macerası.

27/01/2014 21:00
Sony, PSP'nin veliahttı olarak duyurduğu PlayStation Vita'yı tanıtırken, cihazı PlayStation 3'le kıyaslayarak, Vita'nın performans olarakPlayStation 3'e yakın bir güce sahip olduğunu belirtmişti. Nitekim cihazın çıkışıyla eş zamanlı olarak piyasaya sürülen Uncharted Golden Abyssisimli yapımda PS Vita'nın son derece güçlü bir cihaz olduğunu ispatlar nitelikteydi.
Oyun dünyasındaki geniş bir kitle, ilerleyen zamanlarda çıkan PlayStation 3 oyunlarının PS Vita için de piyasaya sürüleceğini düşünüyordu. BöyleceSony'nin yeni oyuncağının oyun sıkıntısı da olmayacaktı.
Fakat PlayStation Vita için hiçbir şey beklendiği gibi gitmedi. Satış rakamları istenilen seviyeye çıkamayan konsolda kısa süre sonra oyun sıkıntıları baş göstermeye başladı. Öyle ki, bir önceki nesil el konsolu PSPiçin çıkan oyun sayısı bile PS Vita'dan fazlaydı.
Genel olarak platform ayırt etmeksizin birçok konsola destek verenUbisoft, zor zamanlarında Vita'ya ilaç gibi gelecek bir oyun duyurmuştu.Assassin's Creed 3'le paralel bir hikayeye sahip olarak oyun severlerin beğenisine sunulan Assassin's Creed Liberation'a hem PlayStation Vita'nın gücünü gösterecek bir yapım, hem de cihazın satış rakamlarına katkıda bulunacak bir oyun gözüyle bakılıyordu.
Fakat beklenen yine gerçekleşmemiş, hem oyunun yapımcısı olan Ubisoft, hemde Sony bir kez daha hayal kırıklığı yaşamıştı. PlayStation Vita'da istediğini bulamayan Ubisoft, geçtiğimiz senenin sonlarında Assassin's Creed Liberation'u HD olarak PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya süreceğini açıklamıştı.

0 yorum: